Valintoja

En aio olla tällä kertaa ehdolla kunnallisvaaleissa. Jos olisin, olisin tietysti omassa ryhmässäni eli vihreissä. Valtuustoon pääsy ja paikallinen vaikuttaminen olivat tavoitteena, kun reilu 10v sitten olin perustamassa paikallisyhdistystämme.

Miksi en lähde: Aika on tällä hetkellä liian vähissä. Tarvitsen vapaa-aikani nyt seuraavat pari vuotta välttämättä muuhun. Minulla on keskeneräisiä asioita ja tehtäviä, joihin haluan nyt aikaa. Haluan aikaa enemmän myös läheisilleni, lähellä ja kaukana. Viime vuosi olikin menetysten vuosi, sillä tärkeitä ihmisiä nukkui pois.

Olen ollut 2 täyttä kautta valtuutettuna. Lisäksi on ollut paljon muita luottamustehtäviä. Alussa olin lisäksi mm. koulutuslautakunnan jäsenenä, sitten kunnanhallituksessa, 4 vuotta Äänekosken koulutuskuntayhtymän valtuustossa ja tarkastuslautakunnassa. Tämän kauden olen ollut kunnan tarkastuslautakunnan vpj ja nuorten palvelu- ja ohjausverkoston pj sekä seurakunnan ja oaj:n luottamustehtävissä.

Tulossa on paljon uudistuksia, joissa olisi kiinnostavaa ja tärkeää olla mukana. Moni onkin kysynyt, enkö voisi olla ehdokaslistalla ja sitten, jos hyvin käy, pelkästään varavaltuutettuna tai valtuutettuna. Mutta en voisi kuitenkaan ottaa tärkeitä asioita kevyesti, tai keskittyä vain minua kiinnostaviin asioihin. En etenkään nyt, kun olen kunnan työntekijä ja esteellisyyskysymykset tulevat oman toimialan kohdalla välillä eteen. Olisi turhauttavaa olla päätöksentekijänä ja joutua kuitenkin jääväämään itsensä tärkeissä asioissa. Onneksi meillä on tulossa hyvät ehdokkaat ja viestiyhteydet toimii, joten tarvittaessa pääsen sitä kautta vaikuttamaan.

Lasten, nuorten ja lapsiperheiden asiat ovat olleet aina minulla tärkeät ja ne ovat osaamisaluettani jo koulutuksenikin puolesta. Vaikka kunnallisetkin luottamustehtävät kesällä lakkaavat, monta mieluisaa ja kiinnostavaa luottamustehtävää vielä silti jää.

Kuluneita vuosia ei voi tähän parilla lauseella tiivistää, mutta paljon on tullut koettua. Olen saanut myös tutustua moniin viisaisiin ja hyviin ihmisiin. Yhteistyö on voimaa ja demokratia on upea asia. Välillä tulee pettymyksiä; epämieluisa tai jopa huono päätös voittaa joskus jopa yhdellä äänellä äänestyksen, mutta ne on kestettävä, vaikka harmittaa. Merkittävissä asioissa on tietysti aloitettava korjaavan ehdotuksen työstäminen eli työt eivät lopu valtuuston kokouksen päätyttyä.

Onneksi listallamme on hyviä ja viisaita tyyppejä tarjolla myös uudelle kaudelle!

Hyvää alkanutta vuotta!