Terhi

Olen Terhi Ek, 44-vuotias lastentarhanopettaja ja kasvatustieteen sekä yhteiskuntatieteen maisteri Laukaan Leppävedeltä. Olen työskennellyt erilaisissa  päivähoidon tehtävissä ja kouluttanut työyhteisöjä. Erityisalaani ovat varhaiskasvatuksen työyhteisöt. Vuonna 2008 aloitin väitöskirjaa, jossa tutkin hiljaista tietoa ja kokemuksellista oppimista. Nyt olen taas varhaiskasvatuksen ”kentällä”.

Synnyin Lappeenrannassa. Sukuni juuret ovat Karjalassa. Sieltä lienee peräisin  positiivinen elämänasenne? Kävin koulua Jyväskylän maalaiskunnassa. Opiskelin lastentarhanopettajaksi Helsingissä ja lukukauden tutustuin portugalilaiseen varhaiskasvatukseen. Asuin pitkään Espoossa ja työskentelin pk-seudun päiväkodeissa.

Leppävedellä olen perheeni kanssa asunut vuodesta 2003. Olemme viihtyneet hyvin.

Ennen opintoja ja niiden ohessa olen työskennellyt kuulo- ja näkövammaisten apuvälineitä myyvässä yrityksessä, henkilökohtaisena avustajana, lasten liikuntatoiminnan parissa ja koulussa opettajan sijaisena.

Tulin mukaan vihreään toimintaan halusta vaikuttaa asioihin paikallisesti ja laajemmin. Vuonna 2006-2008 toimin Laukaan Vihreiden puheenjohtajana ja 2008 myös Keski-Suomen Vihreiden Naisten puheenjohtajana. Olen ollut mukana myös kylätoiminnassa, sekä toimin seurakuntapiirimme piirijohtokunnan puheenjohtajana. Valtuutetun pestin ja koulutuslautakunnan jäsenyyden myötä on ollut luonnollista jättäytyä pois monista muista tehtävistä, vaikka monet ovatkin tärkeitä ja lähellä sydäntä. Vuoden 2011 alusta koulutuslautakunta vaihtui kunnanhallitukseen. Lisäksi olen vapaa-ajanlautakunnassa ja henkilöstön yhteistyöryhmnässä kunnanhallituksen varaedustajana. Vuoden 2011 alusta tulin valituksi myös Laukaan seurakunnan kirkkovaltuuston varapuheenjohtajaksi ko. kaudelle.

Järjestötoiminnan lisäksi harrastan ulkoilua, pilatesta, lukemista ja musiikkia. Pidän myös mm. sählystä ja joogasta. Talvella on päästävä hiihtämään, luistelemaan ja rinteeseen. Historia ja erilaiset taide- ja kulttuurimuodot kiinnostavat aina. Kierrän säännöllisesti museot, taidenäyttelyt ja kirkot, lähellä ja matkoilla. Ne ovat pysähdyspaikkojani. Teatterissa ja keikoilla kävisin useammin, mutta myöhäisen ajan vuoksi tulee lähdettyä harvoin. Onneksi lasten esitykset ovat aikaisin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

12 − 11 =